ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ

Rektör Yarılgaç, Özel Öğrencilerle Yemekte Bir Araya Geldi

4.12.2017

Rektör Yarılgaç, Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği kapsamında özel öğrenciler ile yemekte bir araya geldi.

Üniversitemiz personel yemekhanesinde gerçekleştirilen etkinlikte Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan ve Öğrenci Konseyi Başkanı Mustafa Boran eşlik etti. Engelliler Günü dolayısıyla verilen yemekte Rektör Yarılgaç, engelli öğrencilerin dilek, şikayet ve isteklerini dinledi.

Engelli Öğrenciler Birliği öğrenci temsilcisi Mesut Kepenek Ordu’da engelli bireylerin yaşadıkları sıkıntılar ve zorluklardan bahsetti. Kepenek, Üniversitenin şehir dışında olmasından dolayı dolmuşla geldiklerinden, dolmuşların belirli sayıda yolcu alması nedeniyle uzun süre beklemek zorunda kaldıklarından, belirli bir durak olmamasının hem görme engeli olan hem de diğer engelli bireylere karşı bir sorun teşkil ettiğinden bahsetti. Kepenek araçlarda sesli sinyalizasyon sistemi bulunmadığından dolayı şoförlerin çoğu zaman yanlış yerde indirdiklerini de dile getirdi.

Konuyla ilgili olarak Rektör Yarılgaç, “ Özel vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin yükseltilmesi, önlerindeki engellerin kaldırılması, içinde yaşadıkları bütün toplumların temel görevleri arasında yer almaktadır. Ordu Üniversitesi olarak daha önce de engelli kardeşlerimize yönelik pek çok çalışmalarda paydaş olduk. Önemli olan, her insanın en doğal hakkı olduğu gibi onlara da toplumda hak ettikleri kişisel özgürlüklerini kazandırmak, sosyal, kültürel, sportif, eğitim, istihdam gibi her türlü platformda seslerinin daha güçlü ve daha etkin çıkmasını sağlamaktır. Bu sorumluluk bilinciyle hareket etmekte olan Üniversitemiz; öğrenim gören engelli öğrencilerinin; akademik, fiziksel ve sosyal yaşamlarını kolaylaştıracak biçimde öğretim programlarını düzenlemek, devam ettikleri eğitim ortamını daha uygun hale getirmek, araç gereç temin etmek, özel ders materyalleri hazırlamak, engellilere uygun eğitim, araştırma ve barındırma ortamlarını düzenlemek amacıyla özverili bir şekilde çalışmalar sürdürmektedir. Kurmuş olduğumuz Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü ile Üniversitemizde öğrenim gören engelli öğrencilerimize daha teknik, daha sosyal destekler verilmektedir. Engelli olmak öğrenmeye, üretmeye engel olmadığı gibi, hayatın tüm güzelliklerini paylaşmaya da engel değildir. Önemli olan engelli kardeşlerimize yapamadıklarıyla değil yapmalarına izin vermediklerimizle yardımcı olabilmektir.” şeklinde konuştu.

ODÜ Basın


Eklenme Tarihi : 09-01-2019 14:38:47