ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ

Üniversitemiz “Turuncu Bayrak”ödülüne aday olmaya hak kazandı

Üniversitemiz, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde engellilerle ilgili mekanda erişim konusunda yapmış olduğu düzenlemelerden dolayı YÖK tarafından düzenlenen Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni’nde “Mekanda Erişilebilirlik” alanında “Turuncu Bayrak”ödülüne aday olmaya hak kazandı.

Üniversite kampüs sınırları içerisinde engelli bireylerin tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak için gerçekleştirilen çalışmaların tespiti, başarılı bulunanların ödüllendirilmesi ve kamuoyunda farkındalık oluşturulması adına "Engelsiz Üniversite Bayrakları" ile "Engelsiz Program Nişanları" Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından bu yıl ilk kez üniversitelere verildi. Engelsiz Üniversite Bayrakları; Mekânda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak), Eğitimde Erişilebilirlik (Yeşil Barak) ve Sosyo -Kültürel Faaliyetlere Erişilebilirlik (Mavi Bayrak) olmak üzere 3 kategoride verildi. Bu bağlamda engelli öğrencilerin üniversite hayatı boyunca karşılaştıkları zorlukları azaltmak için çalışmalarına devam eden Üniversitemiz Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde engellilerle ilgili mekanda erişim konusunda yapmış olduğu düzenlemelerden dolayı “Engelsiz Üniversite 2018” ödülüne aday gösterildi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Karabay’ın katılımıyla düzenlenen “Engelsiz Üniversite Ödülleri 2018” törenine Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü Süleyman Yarar katıldı.

Ordu Üniversitesinin tüm birimlerinde eğitsel ve mekânsal alanlarla sosyo-kültürel faaliyetlerde engelsiz üniversite olma adına önemli çalışmalar gerçekleştirildiği ifade eden Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Üniversiteler, başta engelli bireylerimiz olmak üzere fertleri hayata katacak mesleki bilgi ve becerileri kazandırma ayrıca somut bir kazanım sağlama yönünden çok önemli bir rolü üstlenmektedir. Ordu Üniversitesi yönetimi olarak bizler de bütün birimlerimizle; öğrencilerimizin çeşitliliğinin ve farklılığının bilincinde, kültürel açıdan duyarlı ve erişilebilir bir kampüs oluşturmanın öneminin farkına vararak engelli öğrencilere destekleyici ve iyi kaynaklarla donatılmış bir ortam sağlamakta; onların akademik başarı ve eğitimlerinin önündeki kısıtlamaları kaldırma, birey olarak bağımsızlıklarını geliştirmelerine yardımcı olma misyonuyla hareket etmekteyiz. Üniversitemizdeki bütün fiziki yapıları engelli öğrencilerimizin eğitim hayatları boyunca sorun yaşamayacakları şekilde tasarlamakta, bu anlayışı hizmet binalarımızda yaptığımız iyileştirmelerle de bütün kampüslerimize yaymaktayız. Bu kapsamda Cumhuriyet Yerleşkemiz içerisinde yer alan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültemizin YÖK tarafından “Engelsiz Üniversite Ödülleri 2018” kapsamında mekânda erişim kategorisinde turuncu bayrak adayı olmaya hak kazanması bizleri memnun etmiştir. Sürekli iyileşme yaklaşımını merkezine koyan YÖK Başkanımıza ve YÖK üyelerine teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

 


Eklenme Tarihi : 09-01-2019 14:43:48