ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ

10-16 Mayıs Engelliler Haftası Etkinlikleri

      Engelli Öğrenci Birimi tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Kapsamında , 14 Mayıs 2019 tarihinde Üniversitemizde "Engelsiz Etkinlikler" programı düzenlendi.

      Etkinlik kapsamında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tevfik Noyan ve Prof. Dr. Fikri Balta, akademik ve idari personeller, öğrenciler ve  ilimizde bulunan engelli derneklerinin katılımıyla Cumhuriyet Yerleşkesi’nde yapılan farkındalık yürüyüşü sonrasında Morfoloji binası Konferans Salonu’na geçildi.

      Engelli Birim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Sevim Acagöz Candan'ın programın açılış konuşması sonrasında; Üniversitemiz mezun öğrencilerinden Şeymanur Emeksiz Bacaksız'ın Engelli bireylerin Eğitim Hayatı ve Sonrasında Karşılaştıkları Zorluklar konulu kısa konuşmasının ardından, Ordu Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Vedat Yavuz, “2006 yılında kurulan Ordu Üniversitesi ile beraber engelli birimleri de birlikte çalışmaya başladı ve biz de sivil toplum kuruluşu olarak Üniversitemiz ile birlikte çeşitli çalışmalar yürüttük. Bundan sonra da daha kapsamlı faaliyetlerle birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Dernek olarak asıl amacımız engelli bireylerin toplumda kendilerine yer bulmalarına vesile olmak, hayat motivasyonlarını sevgiyle mutlulukla sarmalamaya çalışmak, bunun yanında kendine güvenen bireylerin spor yapmasına aracı olarak birçok başarıya ulaşmasını sağlamaktır. Engelli insanlara yapılan hizmetlerin aslında tüm insanlığın gereksinimi olduğu düşüncesiyle hem Ordu’da hem de Türkiye’de yaşayan engelli ama engelsiz olan kardeşlerimi saygıyla kucaklıyorum. ”şeklinde konuştu.

       Konuşmalar sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tevfik Noyan’a Ünye Özel Miray Engelli Bakım Merkezi bireyleri tarafından hazırlanan resimler hediye edildi. 

       Açılış konuşmaları sonrasında Üniversitemiz öğrencisi Mesut Kepenek tarafından şiir dinletisi gerçekleştirilerek, Öğr. Gör. Hülya Solak ve  İkizce MYO öğrencileri tarafından hazırlanan “Toplumda Engelli Olmak” konulu sosyal deney videosu ve Ünye Miray Bakım Merkezi tarafından halk oyunları gösterileri gerçekleştirildi.

       Programın devamında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan,  Dr. Öğr. Üyesi Sevim Acagöz Candan ve Öğr. Gör. Hülya Solak tarafından Engelliler Haftası programının gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür belgeleri takdim edildi.

       Program sonrası Ünye Özel Miray Engelli Bakım Merkezi tarafından hazırlanan resim sergisi gezildi.


Eklenme Tarihi : 16-05-2019 10:59:37